Dersler & Atölyeler

HERKESE KLASİK – Yetişkinler için Klasik Müzik Söyleşileri

Solo ve Oda müziği konserlerinin yanı sıra Memet Ali Alabora’yla çocuklar için yaptığı Notada Yazmayanlar isimli sahne gösterileri ile tanınan piyanist besteci Emir Gamsızoğlu  klasik müziğe farklı bakış açısı ile tanınıyor.

20 yaşına kadar sporculuk yapan Gamsızoğlu. New York’ta Batı Yakasında (Upper West Side) yaşıyor, başarı hikayesi ile herkese ilham kaynağı oluyor.

Amerika, İngiltere ve Kanada’da çeşitli haber portalları ve müzik bloglarına konu olan Gamsızoğlu müzik eğitiminde birinci şartın keyif almak olduğunu savunuyor.


Emir Gamsızoğlu

 

”Bu eğitime başlamak isteyen çocuk ya da yetişkin, o enstrümanı çalmak ya da müziği dinlemekten keyif aldığı için başlıyor. Fakat daha sonra ders aldığı hocalar bu işi ‘disiplin’ maskesi altında sürekli başarısızlıkların vurgulandığı bir işkenceye dönüştürebiliyorlar.”

Oyuncu Memet Ali Alabora ile 11 yıldır sürdürdükleri Notada Yazmayanlar isimli projeyi son 4 yıldır İş Sanat’da “Çocuklar için Notada Yazmayanlar” ismiyle çocuklara yönelik olarak gerçekleştiren piyanist, “Herkes bize çocuğumu klasik müziğe nasıl başlatabilirim diye soruyor. Biz de hep şu yanıtı veriyoruz, Eğer siz kendiniz bu müziği dinlemiyorsanız, çocuğunuzun da birden bire buna ilgi duymasını bekleyemezsiniz. Ben de hep en deneyimli hoca yerine, çocuğunuzun beraber vakit geçirmekten en çok keyif aldığı hocayı bulun diye ekliyorum.”

2012 yılında Emir Gamsızoğlu bu misyonla New York’ta, tiyatro sanatçısı eşi Ege Maltepe ile “CLASSICAL for ALL” u kuran Gamsızoğlu, music appreciation (Müzik Takdiri) dersleri ve düzenlediği konserlerle tanınıyor.  www.emirgamsiz.com

HERKESE KLASIK dersleri her yaştan müzik meraklısına açık.